u četvrtak, 30.09.2021. organiziramo predavanje u dvorani Nezavisnog sindikata znanosti, Ul. Florijana Andrašeca 18A, (ugao  sa Šarengradskom), s početkom u 18:00 sati. I ovo je predavanje u sklopu provedbe našeg projekta „Mirovina u pokretu“ , sufinanciranog sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda.

Tema je „Utjecaj psihe na tjelesno zdravlje – stres“. Predavač je Prof. dr.sc. Križo Katinić, dr.med, psihijatar i psihoterapeut.

Stres je  jedno od ozbiljnih i učestalih stanja, posebice u današnje vrijeme dugotrajnog trajanja pandemije korona virusa, što izaziva ozbiljne probleme u funkcioniranju organizma. Jedna od definicija ga opisuje kao: “stanje u kojem pojedinac ne može ispuniti prekomjerne zahtjeve koje mu okolina postavlja“, što dovodi do poremećaja psihofizičke ravnoteže pojedinca, posljedično i do ozbiljnih zdravstvenih problema.

O tome, što je stres, koje tjelesne bolesti uzrokuje, kako ga prepoznati, kako izaći iz tog stanja i najvažnije, kako ga prevenirati, moći ćete čuti na ovom predavanju.

Smataramo da tema, i predavač, kao renomirani stručnjak i u ovom području, jamče da će ovo predavanje biti zanimljivo i nadasve korisno.

Prijave na  br. 099/4999 321.

Predavanje “Utjecaj psihe na tjelesno zdravlje – stres”