Poštovane kolegice i kolege,

zagrebačka udruga umirovljenika MUP RH, zajedno s partnerom, Udrugom umirovljenika Novi Zagreb, započela je provedbu projekta „Mirovina u pokretu“ kojim se žele ojačati kapaciteti Udruge i unaprijediti kvaliteta života, Vas – naših članova, uključivanjem u programe tjelesne i psihofizičke aktivnosti, programe očuvanja zdravlja i prevenciji bolesti te programe organiziranih rekreativnih i edukativnih aktivnosti. Vrijednost projekta je: 1.432.473,00 kuna, a 85% sredstava sufinancirano je iz proračuna EU (Europski socijalni fond) te 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Projekt se provodi u razdoblju od dvije godine, od 19. listopada 2020. do 18. listopada 2022. godine.

Projektom „Mirovina u pokretu“ za Vas smo pripremili niz zanimljivih i sadržajnih aktivnosti, a trošak sudjelovanja na istima u cijelosti se financira iz sredstava projekta.

Rezervirajte svoje mjesto u planiranim aktivnostima.

Nazovite nas, pošaljite nam mail ili dođite u Udrugu.

Očekujemo Vas na 10 radionica „U toplice po zdravlje“ s vježbama u bazenu pod vodstvom i nadzorom fizijoterapeuta, 40 predavanja doktora medicine, različitih specijalizacija i subspecijalizacija, 80 fizioterapijskih radionica pod vodstvom fizioterapeuta, 110 preventivnih zdravstvenih pregleda (dermatolog, oftamolog, fizijatar, kardiolog, gastroenterolog, i dr.) te 24 jednodnevna izleta.

Za vas smo pripremili niz zanimljivih zdravstvenih predavanja na lokacijama Novi Zagreb i Studentski Grad (treću lokaciju u centru Zagreba još tražimo). Ukoliko zbog epidemioloških mjera ista nećemo biti u mogućnosti održati u prosincu ili siječnju, održat ćemo ih odmah po ublažavanju, odnosno prestanku protuepidemijskih mjera.

U zavisnosti o daljnjem razvoju situacije u vezi s koronavirusom – prestanku, odnosno ublažavanju mjera ograničenja, krećemo i s fizioterapeutskim radionicama. Jedna od mogućih lokacija je i prostorija Udruge. Za one umirovljenike koji su teže pokretni i nisu u mogućnosti sudjelovati u radu istih organizirati ćemo vježbe s fizioterapeutom u njihovim domovima.

Također, čim se za to steknu uvjeti, organiziramo i prvu radionicu „U toplice po zdravlje“, pod vodstvom fizijoterapeutkinje iz DZ MUP-a , u Šarengradskoj, s vježbama u bazenu i terapijom.

Zbog epidemioloških mjera ove godine nažalost nećemo biti u mogućnosti organizirati izlet za Advent u Čazmi. Ali pozivamo sve ljubitelje putovanja da nam se pridruže na izletima koje planiramo za Valentinovo i Dan žena.

Sačinjen je okvirni pogram održavanja svih aktivnosti za prvu godinu provedbe Projekta, koji će se najvjerovatnije zbog situacije u vezi s pandemijom morati mijenjati i prilagođavati. Po njegovom definiranju upoznat ćemo Vas na odgovarajući način. Pozivamo Vas da zanimljivosti o Projektu i projektnim aktivnostima pratite na našoj web stranici www.umirovljenici-mup.hr, na kojoj ćemo objavljivati i aktualni mjesečni kalendar aktivnosti.

Vjerujemo da ćete prepoznati vrijednosti aktivnosti koje smo pripremili za Vas i da ćete se odazvati u što većem broju.

U skladu sa zahtjevima Projekta Vaše sudjelovanje na aktivnostima moramo dokazati kopijom Vašeg rješenja od mirovine ili odreska – obavijesti o mirovini, kao i kopijom osobne iskaznice. S tim u vezi napominjemo da kod fotokopiranja spomenutih dokumenata, oni koji ne žale da iznos njihove mirovine bude vidljiv, taj podatak mogu prekriti ili zasjenčiti.

Stoga, sve zainteresirane za sudjelovanje u ovom Projektu, pozivamo da nam potrebne dokumente dostave, kako bi ih spremili u našu evidenciju i imali pripremljene kao prilog dokumentaciji potrebnoj za svaku od pojedinih radionica.

Koristimo ujedno i ovu prigodu da Vas podsjetimo na značaj, gotovo nužnost korištenja drugih, suvremenih sredstava komunikacija, posebno u kontekstu ovog našeg Projekta. Naime, njegova provedba zahtjev čestu komunikaciju i to u oba smjera – Udruga prema članovima i članovi prema Udruzi, a korištenje redovite pošte, zbog svoje neekonomičnosti i potrebe značajnog administriranja, biti će iznimka.

Pozivamo Vas da nam na mail Udruge (umirovljenici.mup@zg.ht.hr) dostavite e-mail adresu (to može biti vaša osobna mail adresa ili mail adresa neke druge osobe (sin, kćer, unuk/a i sl.)) te broj telefona/mobitela kako bi mogli s vama brže i kvalitetnije komunicirati.

Ukoliko koristite tzv. pametni telefonom, pozivamo vas ukoliko to već niste učinili da instalirate Whatsapp aplikaciju koja vam omogućava komunikaciju bez nepotrebnih troškova.

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Više informacija o EU fondovima pogledajte na www.strukturnifondovi.hr

 

Kontakt za informacije:

Savo Eškičević, predsjednik

Udruga umirovljenika MUP-a RH – zagrebačka

Stupnička 4, Zagreb,

T: +385 1 619 1318, Fax: 6191 375

E: umirovljenici.mup@zg.ht.hr

W: www.umirovljenici-mup.hr

 

Ljeposava Barta, predsjednica

Udruga umirovljenika Novi Zagreb

Vladimira Varićaka 11, Zagreb,

T: +385 619 1318

E: ljbarta@gmail.com

W: stranica u izradi